Talli

Hevoset


Sh-tamma Kumma-Stella " Stella"

Kauniista Stella nimestä huolimatta, kutsumanimiä sille on ehtinyt kertymään melkoisesti, suurimmaksi osaksi sen persoonallisuuden vuoksi. Stella on hyvin kiltti ja eloisa hevonen, jolla on välillä "No jos minä vähäsen kuitenkin" - asenne. Muita lempinimiä Stellalla on "Mammelo", Yrmymamma" ja "Stellamaria".

Stellan parhaisiin puoliin kuuluu pelottomuus ja innokkuus lähteä tekemään töitä. Se on hyvin utelias eikä pelkää oikeastaan mitään. Välillä nimi Mammelo tuleekin esiin juuri silloin, kun se niin rauhallisesti nököttää pää alhaalla ja odottaa haleja koiranpentuilmeellä, vaikka itse mörkö tulisikin sitä kohti.

Stella on hyvin oman arvonsa tunteva "Yrmymamma" ja juomakuppi on oltava kristallin kirkas tai hänen palvelinjansa saa Yrmymamman mulkaisun. Samanlaisella ilmeellä se mulkoilee kaikkea, jotka ovat sen mielestä epämiellyttäviä, kuten lähellä oleva koira...

Mehukatti on Stellalle toiseksi tärkeintä maailmassa. Jos karsinassa olevaan Mehukattipulloon ei ole muistettu lisätä kauranjyviä ja pullo vain kumisee tyhjyyttään leikin aikana, Yrmymamma tekee hampaillaan viivan karsinan seinään.

Stellalla on vähän ratsasteltu ja kesällä Stellan tehtävä on mm. vetää heinäkärryjä.

Stellalla on wry nose-syndrooma eli turpa on vino. Kauneusvirheestään huolimatta se on pärjännyt hyvin ja ammattilaisen tekemät hammashoidot ovat saaneet ällistyttäviä tuloksia! 

Stellan ratsastajan paino enintään 90kg.Welsh B- ruuna Brenin "Nemo"

Nemo on pikkuinen ja sievä, kuin hevonen pienoiskoossa. Nemon säkäkorkeus on lähes millilleen 125cm, tosin hokkiaikaan hän kuvittelee olevansa isompikin täysiveri arabi. Pienen kokonsa ja luonteensa vuoksi Nemon yksi kutsumanimistä onkin Sintti ja Tinttara/Tinttahäärä.

Nemo on kiltti poni, mutta taustansa vuoksi se on välillä arka ja se miettii onko vieraalla ihmisellä jotain taka-ajatuksia, kuten rokotteen laittaminen tai muuta yhtä kammottavaa.

Nemo on edistynyt koulutuksellisesti erittäin paljon meillä olon aikana, eikä sitä uskoisi samaksi poniksi kuin se oli tullessaan. Nemo toimii lastenratsuna, seuraeläimenä, kesäisin nurmikon leikkaajana, sekä maastossa nuorten hevosten tukena ja turvana.

Nemo osaa perusasiat ja kuten muitakin hevosia, myös Nemoa koulutetaan eteenpäin. Ratsastaessa se on aluksi jännittynyt, mutta rentoutuessaan se on todella miellyttävä ratsastaa.

Ratsastajan painoraja Nemolle on enintään 50kg.


Welsh Cob- ori 
Goldriver Great Gawain ”Kunkku”

Kunkku on erittäin laadukas poni. Se on menestynyt näyttelyissä hyvin ja joka kerta tuonut palkinnon kotiin. 

Kunkku on kiltti hoitaa ja käsitellä. Vieraita ensin vähän hämmästelee, eikä heti ole turpa tyrkyllä.

Kunkulla on todella upea laukka, pehmeät liikkeet ja uskomaton kokoamiskyky. 

Tähtäimenä on saada siitä kouluratojenkin kunkku, mutta koska se on niin hyvä hyppäämään, ehkä se joskus joitain esteratojakin tulee menemään. 

Kunkulla on nyt 6 jälkeläistä, joista kaikki on menestynyt todella hienosti näyttelyissä. Kunkun varsat ovat hyvin liikkuvia ja komeita. Haaveena on saada siitä joskus varsa itsellekin... Kunkku on jalostuskäytössä vielä 2020. 

Kunkun ratsastajan painoraja on ~ 70kg