Opetus

Opetus


Hinnat

Perustunnit:

  • Ratsastustunti asiakkaan omalla hevosella hinta 30€ ( kesto 1-1,5h )
  • Ratsastustunti asiakkaan hevosella, joka on tallissamme hoidossa 20€ ( kesto 1-1,5h) 
  • Syksyllä aloittava ryhmä X (20€/krt). Lisätietoa tästä sivun lopussa.


Pääsääntöisesti opetusta antaa Farmin emäntä Pauliina.


Lisätietoa:

Minulla hevosharrasteohjaajan, hevostenhoitajan sekä maatalousalan perustutkinto ja valmistuin v.2004. Ratsastuksenohjaajakurssista on käytynä suurin osa, mutta se jäi kesken "protestina", koska opetusjärjestelyt eivät olleet sellaiset kuin olin odottanut esim. vasta edellisenä päivänä sai tiedon kouluviikonlopusta. Myöskään hevosten kohtelu ja opetus eivät olleet sitä mitä odotin. 

Hevosia olen ratsukouluttanut ja myynyt yli 40 ja omistuksessa hevosia on ollut yli 50. Pidän ensiarvoisen tärkeänä, että hevonen pääsisi sille sopivaan kotiin. Valtaosa hevosista ovatkin olleet ostajalla todella pitkän ajan. Nykyään hevoset ovat vain itsellä, eikä myyntitoimintaa enää ole. 


Hevosten kouluttamisesta ja myymisestä on tullut näkökulmaa hevosten eri persoonallisuuksista, sekä millainen hevonen sopisi parhaimmin tietynlaiselle ihmiselle. Myös eri opetustekniikoista on hioutunut vuosien varrella, sekä oma ajatus opettamisesta ja kouluttamisesta. Mikään ei ole mustavalkoista, vaan useita tekniikoita voi yhdistellä sekä kokeilla, ja näin valita sekä hevoselle että ratsastajalle sopiva tyyli.

Omien fyysisten rajoitteiden vuoksi vieraiden hevosten selkään en enää kapua, enkä kouluta selästä täysin kouluttamattomia hevosia, enkä myöskään enää "ongelmahevosia". Tippumisia ei enää kestäisi tulla halvaantumisvaaran vuoksi.

Olen ollut tekemisissä hyvin erilaisten hevosten ja eri ratsastuslajien kanssa. Mihinkään tyylisuuntaan en enää ole ratsastuksessa ja opettemisessa jumittanut, vaan jokaisista lajeista olen oppinut paljon. Erityisen tärkeänä myös pidän sitä, että olen saanut ratsastaa erittäin osaavilla hevosilla ja kokea miltä tuntuu, kun hevonen menee oikein piruetit, piaffen, sarjavaihdot jne. Pidänkin tärkeänä, että ratsastajalla on mahdollisuus kokea miltä liike tuntuu oikein tehtynä, ja saada sitä kautta tunne miltä liikkeen pitäisi tuntua hevosen selässä.

Omia hevosia haluan kouluttaa niin pitkälle kuin niillä rahkeet riittää. Koulutusprosessi on kuitenkin aikaa vievää pitkäjännitteistä työtä. Niinpä haluan tarjota muille ihmisille mahdollisuuden kokeilla muutakin kuin kentän kiertämistä liikenteenohjaajan opastuksella. Tästä syystä ratsastustunteja en halua pitää kuin enintään kahdelle ratsukolle kerrallaan. Myös opetuksessa on liukuva aikataulu, sillä 45minuuttia kerrallaan kahdeksalle ratsukolle on mielestäni epäreilua kaikille osapuolille, jos ratsastaja haluaa oppia tehokkaammin ja saada intensiivistä opetusta. 

Opetuksessa painotan mahdollisimman pientä apujen käyttöä, onnistumisen tunnetta, mahdollisuutta vuorovaikutukseen ja kullekkin ratsukolle parhaiten soveltuvaa opetusmenetelmää. 

Koska omat hevoseni ovat "kesken", vielä ei ole mahdollisuutta tarjota opetusta omilla hevosillamme. Siksi vaihtoehtona onkin likiomahevonen-palvelu, joka mahdollistaa harrastamisen edullisemmin itsenäisesti "humputellen". 

Mahdollisesti jo alkavana syksynä haluaisin koota ryhmä X:n, joka olisi sitoutunut käymään opetuksessa säännöllisesti ja aikataulullisesti joustavasti. Ryhmäläisiltä edellytetään, että ratsastuksen perusasiat ovat jo hallussa (kevennys, istuminen perusistunnassa kaikissa askellajeissa pomppimatta ja ohjista nyppimättä, sekä kaikki askellajit hallussa eli pystyttävä hallitsemaan hevonen myös laukassa). Hinta on hieman halvempi (norm.30€/krt, ryhmä X:n hinta 20€/krt).

Mitä hyödyt ryhmä X:stä? Halvempi tuntihinta, hieman käytännön teoriaa, rauhallista oheisliikuntaa, sekä jokaiselle erikseen tehty pidemmän tähtäimen tavoitesuunnitelma tuntisuunnitelman lisäksi. Mitä itse hyödyn? Saan kokeilla uusia opetusmenetelmiä, pystyä pitämään tunteja joustavalla aikataululla, tilastoida ja verrata kokeiluryhmä X:n tuloksia tavallisiin ratsastustunteihin. Ryhmä X:ään voi osallistua joko omalla tai meidän hevosella. Tilastoja ei julkaista ratsastajan nimellä, vaan porukka pysyy halutessaan täysin anonyyminä.

Ryhmä X:n käytössä ovat Kunkku sekä Rontti (ehkä mahdollisesti myös Nemon tilalle tuleva, se jää nähtäväksi). Hepo valitaan ratsastajan taitojen mukaan.Muut opettajat:

Muita henkilöitä käy pitämässä ratsastustunteja silloin tällöin. Hinnat vaihtelevat opettajakohtaisesti ja siihen vaikuttaa yleensä myös kuinka monta ratsukkoa osallistuu. Opetukseen käytettävä aika vaihtelee 45minuutista noin reiluun tuntiin.