Opetus

Opetus


Ratsastustunti asiakkaan omalla hevosella hinta 30€ 

Ratsastustunti asiakkaan hevosella, joka on tallissamme hoidossa 15€


Sisältää:

Ratsastus tapahtuu asiakkaan omalla hevosella  Farmin ratsastuskentällä. Joissain tilanteissa muitakin ympäristöjä voidaan kokeilla, mikäli se edesauttaa ratsukkoa. Esimerkiksi jos hevonen on oikein tahmea, pellolla on mahdollista ratsastaa.

Ratsastuksen tavoitteena on löytää yhteinen sävel ratsukkona. Opetuksessa kokeillaan ja hyödynnetään erilaisia opetustapoja, joista etsitään sopiva vaihtoehto sekä hevoselle että ratsastajalle.

Opetuksemme sopii sellaisille, joilla on jokin tavoite. Oli se sitten saada entiselle ravurille opetettua jokin tietty asia, suoriutua ratsukkona vaikeammista tehtävistä, oppia itse erilaisia kouluratsastusliikkeitä tai päästä jyvälle uuden ratsun mielenliikkeistä. 

Opetus tapahtuu kerrallaan joko yksittäiselle ratsukolle tai maksimissaan kahdelle yhtäaikaa. Yksittäin ratsastaessa opetus keskittyy koko ajan yhteen ratsukkoon, mutta kahden ratsastajan ryhmässä on mahdollista mallioppiminen.

Mikään opetuksessa ei ole sidottu tiettyyn "tyylisuuntaan". Opetuksessa painotetaan mahdollisimman pienillä avuilla ratsastamista ja hevosen palkitsemista oikeaan aikaan.

Opetuksen kesto on suuntaa-antava, sillä tarkoitus on saada sekä hevoselle että ratsastajalle onnistumisen kokemus. Opetuksen kesto vaihtelee 1-1,5h hevosesta ja ratsastajasta riippuen. Tavoitteesta ja lähtötilanteesta voidaan sopia etukäteen, jolloin käytettävästä ajasta voi jo sanoa jonkinlaista arviota.

Opetuksen jälkeen pidetään molemminpuolinen palautekeskustelu, sillä siitä on hyötyä sekä ratsastajalle, että opettajalle.