Jalostusorit

Jalostusorit


Vuonna 2020 siitoskäytössä olevat orit:


Welsh Cob Goldriver Great Gawain ”Kunkku”

s.2014 


Kunkku -19 (Huom. Kuva otettu rinteessä + jalat trimmattu)
Kunkku -19 (Huom. Kuva otettu rinteessä + jalat trimmattu)

Uusia parempia kuvia tulossa...


Kunkku on erittäin kiltti, hyvärakenteinen nöyrä ori, jolla on hienot ilmavat liikkeet. Kunkulla on erittäin hyvä kokoamiskyky ja se oppii nopeasti. 

Laatuponikilpailuissa oli 2016 4/23 ja hyvät näyttelytulokset puhuvat puolestaan. Kunkku sukupostissa . Kunkulla on 6 jälkeläistä, jotka ovat myös menestyneet näyttelyissä.

Valitettavasti omistajan sairastelun vuoksi se ei ole vielä päässyt näyttämään kykyjään kisakentillä, jonne se ehdottomasti kuuluisi!

Kunkulla on hyvät kariesvapaat hampaat (tutkittu viimeksi 2020) sekä kovat hyvät kaviot.

Hippoksen lausunto 2016:

Ryhdikäs varsa, jolla on hyvä rotuleima. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä kaula, hyväasentoinen lapa ja hyvä säkä. Lanne on pitkä, vielä hieman kulmikas. Lautanen on hieman lyhyt. Vahva reisi ja koipi. Jaloissa on hyvä luusto. Sääriluut ovat hieman pitkät. Liikkeet ovat ahtaat takaa. Käynti on irtonaista, matkaavoittavaa ja joustavaa. Ravissa on hyvä mekaniikka, se on lennokasta. Hyvätyyppinen lupaava poni, jolla on hyvä liikemekaniikka. Kaviot ovat renkaiset.

Astutusmaksu 300€ ja varsamaksu 10pv:n ikäisestä varsasta 300€. Hinnat sisältää alv:n 24%. Huom! Tallillemme on vaikea saada eläinlääkäriä ultraamaan (pitkät välimatkat sekä vain kunnan eläinlääkäri), joten teethän ultrauksen jo ennakkoon. Tamman hoitomaksu 10€/vrk.