Eläimet

Farmin eläimet

Farmilla on hevosten lisäksi muitakin eläimiä ja säpinää riittää. Hevosten kuvat ja esittelyn niistä löydät Tallin alavalikosta

Helmi

Helmi on saksanpaimenkoira-bordercollie risteytys. Kuten näistä roduista voikin päätellä, se on viisas, äärettömän nopea, mutta keskittymiskyky on välillä nolla. Helmi on opetettu tekemään erilaisia hyödyllisiä asioita mm. ottamaan pyykit koneesta, etsimään puhelimen, nostamaan lattialle tippuneen tavaran ja viemään ihmisen eri paikkoihin vaikka ihminen olisi sokkona jne. Helmi osaa myös ilmoittaa sairauskohtauksista (oppinut itse).Helmillä onkin omat työvaljaat tukevalla kädensijalla, josta saa pidettyä erittäin hyvin kiinni. Työvaljaat päälle saatuaan Helmi tietää heti mitä sen kuuluu tehdä.

Vahtikoirana Helmi on aika hyvä, vaikkakaan sillä ei ole minkäänlaista taisteluviettiä. Kuitenkin se ilmoittaa heti jos kuulee "röllin" äänen tai näkee risteyksessä mielestään epäilyttävän auton. 

Helmin lempipuuhaa on vihreiden pallojen jäystäminen ja hakeminen, sekä kaiken roiskuvan/lentävän nappaaminen, oli se sitten vettä, lunta, hiekkaa tai lentäviä pörriäisiä. Inhottavuuksiin kuuluu harakat (varikset tulevat hyvänä kakkosena) ja toiset koirat. 


Maisa

Maisa on todella herkkä kissa, joka aina varmistaa selustansa. Lapsista se ei pidä yhtään ja vieraan auton tullessa pihaan, Maisa lähtee piiloon turvallisen välimatkan päähän esimerkiksi vintille.

Maisa on jouduttiin leikkaamaan vuonna 2019 vatsassa olleen epämuodostumien sekä pahan tulehduksen vuoksi. Leikkauksen jälkeen hintelä Maisa alkoi viimein saamaan painoa lisää ja siitä tuli paljon rohkeampi ja vilkkaampi.

Maisa rakastaa silitystä ja harjaamista, mutta sylissä se ei viihdy. Joskus se harjaa myös itse itseään lattialla olevaa harjaa vasten. Maisa tuo monesti tallin maton päälle puoleksi syödyn linnun tai hiiren näytille. Siksi tallin ovea avatessa täytyy ensin tarkistaa ettei oven takana ole heti epämiellyttävä klönttikasa.

Maisan toinen lempinimi on Maituli.


Musta

Musta on erittäin oman arvonsa tunteva herraskissa. Musta pitää kaikkia muita palvelijoinaan ja se osaa olla todella röyhkeä. Musta pitää myös silityksistä, mutta Maisan tavoin se ei pidä sylissä olemisesta. Musta tottelee ainoastaan omistajaansa (pienempää isäntää) ja muille se vaan virnuilee.

Musta on Helmin leikkikaveri ja niillä saattaa olla keskenään pitkätkin leikkituokiot. Musta saa käydä joskus käydä talossakin ja vaativasti se maukuu ovella silloin kun sisälle haluaa. Sisälle tullessaan se ryttää ensimmäisenä maton, josta se muotoilee tyynyn ja asettuu siihen mahdollisimman leveästi makaamaan. 

Musta on nopea läskistymään, joten joskus sitä nimitetäänkin Läski Lötkoksi.


Naudat

Lehmiä on tällä hetkellä 16 ja sonneja yksi. Kaikki lehmät ovat sarvettomia eli nupoja. Sonnilla on ainoastaan aivan pienet sarventyngät. 

Kolme lehmistä on aberdeen anguksia ja loput herefordeja lukuunottamatta yhtä risteytystä. Koska kaikki ovat hyvin samannäköisiä, vain joidenkin nimi jää mieleen. Näidenkin nimet ovat lempinimiä, koska viralliset nimet ovat todella samankaltaisia. 

Tutuimmat lehmät ovat Nättipää, Ruskeapää, Riimupää, Musti, Leka, Nala ja Näyttelylehmä ja Näyttelylehmän Emo. Sonnia kutsutaan vain Sonniksi.

Yksi vasikoista
Yksi vasikoista

Villieläimet

Vaihtelevissa määrin meillä on hoidettavana myös villieläimiä, jotka kuntoutuessaan palautetaan luontoon tai vaikeimmat tapaukset viedään eläinpuiston hoiviin. Hoidettavana on ollut mm. lumikko, pöllö, telkkä, tavi, harakka, korppi, kuovi, liskoja sekä erilaisia pikkulintuja.


Entisiä asukkaita


Koirat  Eemeli ja Meera. Meera joutui vaihtamaan kotia Helmin ja Meeran jatkuvien tappeluiden vuoksi ja vanha herra Eemeli lopetettiin sairauden vuoksi sen ollessa 13v.

Kanit Tupsu ja Loikka, jotka muuttivat uuteen kotiin.

Kissa Agentti. Agentti kuoli pentuna tapaturmaisesti trukkilavan kaaduttua sen päälle.